Din moment ce o viata intreaga este petrecuta in propria casa, in propriul decor, decizia de a renunta la tot si de a pleca intr-un camin pentru batrani este una extrem de grea, atat pentru familie, cat mai ales pentru persoana care urmeaza a-si parasi domiciliul. De cele mai multe ori familia este cea care decide cand si unde se va muta persoana draga. Din acest considerent este foarte importanta sa cunoasteti motivele pentru care celui drag ii va fi mai bine intr-un centru rezidential decat acasa.

Un centru pentru batrani, ca de exemplul Camin Pentru Bunici, este un loc in care seniorii se afla in siguranta pentru ca sunt monitorizati in permanenta. Cu varsta, seniorii tind sa se planga de singuratate, de teama de a trai singur, de frica de furt. Cei care se confrunta cu dementa, adeseori pleaca de acasa si nu mai stiu sa se intoarca, familia avand mari dificultati in mentinerea lor in siguranta. In acest sens, ei au nevoie de un mediu sigur si de o atentie deosebita, iar acest lucru poate avea loc numai intr-un cadru care inspira incredere si stabilitate. Caminele pentru batrani au personal calificat angajat, fapt ce asigura un nivel ridicat de vigilenta. De asemenea, camerele de luat vederi, dispozitivele antiincendiu, detectoarele de fum si caldura, garanteaza maxima siguranta.

Camin pentru Batrani

camin pentru batrani

Persoanele in varsta sufera de singuratate si de izolare deoarece, dupa o anumita varsta le este dificil sa formeze noi prietenii si relatii, iar cele vechi sunt umbrite de diverse situatii si conditii. Acest lucru are un impact mare atat asupra sanatatii psihice, cat si a celei fizice. Pentru a remedia acest lucru, un camin de batrani ofera posibilitatea de a fi mereu in legatura cu alti rezidenti si cu membrii personalului, mereu atenti si intotdeauna disponibili.

Socializarea este favorizata prin camerele comune, zonele de recreere, sala de mese si spatiul verde. Impartirea unui spatiu comun si a mai multor activitati de grup creaza legaturi si relatii de calitate. Prin numeroasele activitati propuse, beneficiarii vor avea parte de experiente interesante, fapt ce le va permite sa mentina legaturi sociale atat de importante in pastrarea starii generale de bine.

Un camin pentru batrani ofera o gama de servicii adaptate nevoilor beneficiarilor. Indiferent ca se confrunta cu pierderi de autonomie sau cognitive, se vor putea bucura de servicii personalizate. Acestea includ asistenta si ingrijire medicala, mese atent pregatite, servicii terapeutice si timp de calitate in prezenta celorlalti beneficiari.

Toate acestea vor avea doar efecte benefice, cel drag va avea o viata mai usoara, va ramane in forma si se va simti tot mai bine in fiecare zi.

Alege Camin-Pentru-Bunici.ro

Centrele pentru batrani sunt locuri dinamice care permit traiul intr-o comunitate activa. Acest lucru este asigurat printr-o serie de activitati de grup care raspund tuturor nevoilor. Antrenarea in activitati distractive si stimulative este foarte benefica si odata implicat intr-o activitate, orice beneficiar isi va dori sa participe la toate activitatile organizate.

Starea de bine a celui drag depinde de alegerile voastre, ale familiei si celor dragi si una dintre cele mai bune decizii pe care le puteti lua este Camin Pentru Bunici. Gasiti toate detaliile pe site-ul http://camin-pentru-bunici.ro/!

Sursa Foto: Pixabay

Recent Posts

Lasă un răspuns